Wie zijn wij?

Wij zijn Truus en Marie-José. We wonen in Midden-Drenthe met onze Friese Stabijs Beitske en Elske fên ‘t Leeuwenhiem. We hebben ook nog een Stabijna, die naar de naam Sypke luistert. Truus kocht haar eerste Stabij, Murk fan ‘t Fûgelhiem, in 1985. Toen ze in 1999 Lobke fên ‘t Leeuwenhiem kreeg van Henk en Joke de Leeuw besloot ze dat ze zelf ook wilde fokken.

Na het overlijden van Henk de Leeuw heeft ze de kennelnaam fên ‘t Leeuwenhiem overgenomen. Henk en Joke kochten in 1973 hun eerste Stabijteefje, Stoffa (NHSB 686995). Ze hebben samen in de periode 1977-1999 talloze nestjes Stabijhounen gefokt in hun woonplaats Jubbega. Ze hadden ook enkele dekreuen in hun kennel. (Klik hier voor een geschiedenis van de kennel fên ‘t Leeuwenhiem.)

Lobke heeft twee nestjes gekregen (zie A-nest en het B-nest) en haar dochter Bijke Jeppe fên ‘t Leeuwenhiem heeft ook twee nesten gekregen (zie het D-nest en het E-nest). Bijke Jeppe woont bij Jantieneke en Kees in Culemborg. Jantieneke en Kees hebben al eerder een Leeuwenhiem-hond gehad, Durk fên ‘t Leeuwenhiem.


Durk

Onze reu Mees, die we helaas op 19 februari 2014 hebben moeten laten inslapen, is vader van zes nesten bij verschillende fokkers.


Truus met Mees, Lobke en Beitske en links op de achtergrond Sypke.


Lobke, Beitske, Sypke en Mees.


Truus met Jelte op de werkproeven in Appelscha in 2002. Foto van Klaas Zonnebeld.

Wij fokken zo nu en dan een nestje volgens de regels van de Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen (NVSW). De pups groeien in huis op en worden goed gesocialiseerd.